Humlehagen på Ensjø - Nærområdet

En levende bydel vokser frem

Bo og lev naturbant. På Ensjø har du god tilgang på grøntarealer, kollektivtilbud og servicetjenester. En kort spasertur unna ligger Kampen, Tøyen og Grünerløkka med et rikt utvalg av butikker, kultur- og serveringstilbud. T-banen går hvert tredje minutt fra Ensjø stasjon og de mange sykkelstiene tar deg på få minutter til Oslo sentrum. I nærmiljøet er det også flere skoler og barnehager, i tillegg til et mangfoldig utvalg fritidstilbud. Velkommen til Ensjø, et naturlig valg for et aktivt og sosialt liv.

Omgivelsene

Ensjø T-banestasjon
5 minutter til Oslo sentrum. Avganger hvert 3. minutt.

Gangavstand
Til hyggelige områder som Kampen, Lille Tøyen Hageby og Grünerløkka, i tillegg til flere parker og grøntområder

Lett å komme seg rundt
På Ensjø er det et mylder av tur- og sykkelstier og kort avstand til flere bussholdeplasser.

Skole og barnehage
I nærområdet finnes flere skoler og barnehager, slik at du ikke trenger å forlate nabolaget når familien blir større.

Ensjø som bydel

Ensjø vil utvikle seg mye i årene fremover og allerede nå er området attraktivt med god variasjon av tilbud. Det er bare noen få minutters gange fra Humlehagen ned til Ensjø Torg, som er sentrumskjernen av Ensjø. Her finner man butikker, restauranter, kafeer og T-banen som tar deg ned til Oslo sentrum på 5 minutter. Her kan du kjøpe en bolle på veien veien og ta turen over broen ved T-banen til Kampen Bondegård, et herlig sted for store og små som er glade i dyr. Her kan man sikkert få noen økologiske veksttips som du kan ta med tilbake til veksthuset i Humlehagen.

Når NRK i fremtiden flytter fra Marienlyst til Ensjø bidrar dette til å ytterligere berike området. Et moderne hovedkontor på Ensjø øst i Oslo vil skape positive ringvirkninger og bidra til nye arbeidsplasser og utvikling av lokale handels- og servicetjenester.

Om du er glad i å gå på tur er Humlehagen midt i blinken, her kan du vandre mellom nytt og gammelt og oppleve Ensjø sin utrolige forvandling på få år. Om du velger turen langs Hovinbekken, til Tøyen, Kampen, Vålerenga eller en litt kortere rute bort til Malerhaugen er helt opp til deg. Om turen går til Malerhaugen, og du går i rolige omgivelser mellom gammel trehusbebyggelse, hvite stakkittgjerder og frodige syrinbusker kan du mimre om en svunnen tid. Lensmann Hiorth og hans kone har satt sitt preg over Malerhaugen i egenskap av den gaten og plassen som er oppkalt etter dem. Dette er et sjarmerende sted som vil imponere de fleste. Selv snart 100 år etter Hiorths død, kalles det verneverdige våningshuset på Malerhaugen gård for Lensmannsgården.

Nabolagshuset Petersborg

Nabolagshuset Petersborg har som mål å bli Ensjø’s mest levende møteplass for nærmiljøet. Her tilbys ulike aktiviteter for naboene i området, der tilbudet til barn og unge har en særlig prioritet. Huset er et samarbeidsprosjekt mellom Ferd Eiendom og et utvalg sameiere på Ensjø. Hensikten er å bygge nærmiljøet sammen med naboene og være et knutepunkt hvor mennesker møtes og bidrar, slik at beboere opplever eierskap til nærmiljøet sitt. Her kan man låne rom, ulike typer utstyr og engasjerte ildsjeler kan få bistand til å bygge opp tilbud og aktiviteter.

Hovedmålet for huset er at det skal romme mangfoldige aktiviteter for hele befolkningen på Ensjø. Har du kunnskap du ønsker å dele med andre, en idé eller drøm du ønsker å samarbeide med andre om? Trenger du å låne et rom til en fellesaktivitet. Da kan Nabolagshuset Petersborg være noe for deg. Med mange gode samarbeidspartnere på laget kan man få bistand med mange ulike oppgaver.

Tiedemannsparken

Tiedemannsparken ligger rett sydvest for Grenseveien som skiller Ensjø fra Valle. Her kan man finne både ro og plass til lek og aktivitet. Parken er laget med turveien og den gjenåpnede Hovinbekken som to viktige elementer som følger hverandre, og har ellers beplantning, lekeplasser, bålplass, benker og dam.

Dette er et hyggelig innslag i det naturbane Ensjø, og den høye fabrikkpipen fra Tiedemanns Tobakksfabrikk står som et landemerke i parken. Fabrikken, som har gitt navnet til parken og tidligere eide grunnen, hadde fabrikk og administrasjon, produksjon på området i perioden 1968 – 2008 da tobakksfabrikken ble nedlagt, som den siste i Norge.